Fa'avevela fa'aeletise e fesoasoani i le fa'asaoina o le malosi o fale a Saina

7e4b5ce2

e Saina i le lalolagi i le 2020

45% o galuega o le a faʻatupuina mai fale e faʻaleleia le malosi.Ole numera ofoofogia ma faʻalavelave mataʻutia e manaʻomia ai ona tatou fafaguina le malamalama o le tagata, faʻamalosia lo tatou malamalama ma manatu ile fale e faʻaleleia le malosi, ma auai malosi i le mafuaʻaga o fale faʻasao malosi.

O pisinisi fale fa'asao malosi a Saina o le misiona lea o tala fa'asolopito ma mea moni e tu'uina mai ia i tatou lenei tupulaga.O le talatuu o le tele o fale e le faʻasaoina le malosi ma le moni o le vevela o le lalolagi ua faʻamalosia ai lo tatou tupulaga e suʻe se auala e ola ai tagata.

Se'i o tatou mua'i iloa e uiga i le vevela o le lalolagi.O le vevela o le lalolagi e faasino i le siitia o le vevela o le lalolagi.I le 100 tausaga ua tuanaʻi, o le averesi o le vevela o le lalolagi na oʻo i ni fesuiaiga se lua o le malulu-mafanafana-malili-mafanafana, lea e masani ona vaʻaia o se aga i luga.Ina ua maeʻa le 1980s, ua matua maualuga le maualuga o le vevela o le lalolagi.

Mai le 1981 i le 1990, na siitia ai le vevela o le lalolagi i le 0.48 °C mai le 100 tausaga talu ai.O le mafuaʻaga autu o le vevela o le lalolagi o le faʻaaogaina e tagata o le tele o suauʻu faʻasolosolo (e pei o koale, suauʻu, ma isi) i le seneturi talu ai ma faʻauluina le tele o kasa oona e pei o le CO2.
Ona o nei kasa oona e matua manino lava i galu pupuu mai le susulu o le la, e matua gauai atu i le vevela o le galu umi e atagia mai e le Lalolagi, lea e masani ona taʻua o le greenhouse effect, e mafua ai le vevela o le lalolagi.O taunuuga o le vevela o le lalolagi o le a mamafa ai timuga o le lalolagi

Fa'asoa fou, fa'afefeteina o aisa ma 'ele'ele fa'aaisa, si'itia o le suasami, ma isi, e le gata ina lamatia ai le paleni o meaola faanatura, ae fa'amata'u ai fo'i le sapalai o mea'ai a le tagata ma le si'osi'omaga ola.I le taimi nei, o le aofaʻi o le carbon dioxide i le lalolagi atoa e 388 vaega i le miliona, ma o loʻo faʻateleina i le fua faatatau o le lua miliona i le tausaga, e pei o le

Afai e sili atu i le 500 vaega i le miliona le aofaʻi o le carbon dioxide, o le a lē ola tagata.
O lea la, o le tamaoaiga maualalo-carbon, fa'asaoina o le malosi ma le fa'aitiitia o le fa'aoso ua avea ma autu autu o tatou olaga.

Faatasi ai ma le eletise e avea ma puna o le malosi, e masani lava ona faʻamafanafanaina e le uaea faʻamafanafana i le faʻamafanafana totonu.

Tulaga lelei:

1. Faʻatoʻa foia le faʻafitauli o le faʻaogaina o le faʻavevela faʻapitoa, ma e iai le faʻatusatusaga lelei i le tau faʻafaigaluegaina ma le tau faʻaogaina.
2. E faʻavaivaia le faʻafefe o le ea, ma le mama lelei o le ea, leai se faʻaleagaina, leai se pisa.
3. o le vevela o le eleele e tutusa, o le vevela o le potu o loʻo faʻaitiitia mai le pito i lalo i le pito i luga, o le mafanafana e maualuga, e leai se lagona vevela o faʻamafanafana masani.
4. faigofie ona faʻaoga, leai se tausiga, faʻatonuina le atamai o le vaega o le fale, vevela, taimi, tau e fuafuaina e i latou lava.
5. Pe a faʻatusatusa i isi auala faʻavevela, e sili atu le malosi o le malosi, ma le faʻaogaina o le malosi e tusa ma le 30%.
6. faʻapipiʻiina i le faʻaogaina o le vevela atamai, e mafai ona setiina le maualuga o le vevela ma le pa'ū taimi ma le vevela e tusa ai ma le faʻatulagaga.

Fa'amolemole fa'aaoga le fa'agaau fa'a'au'au u'amea maualuga.


Taimi meli: Me-11-2022